Het integraal organiseren van een project, organisatie of team vraagt om een duidelijke coördinatie. Dit om zo effectief en efficiënt mogelijk tot een goed resultaat te komen. Organiseren, aansturen, afstemmen, uitvoeren en bijsturen, daar ben ik goed in. Ik fungeer graag als een spin in het web. Met oog voor verschillende belangen vertaal ik vraag, visie en doel in concrete activiteiten.

In de uitvoering van werkzaamheden richt ik me op de grote lijnen, met oog voor de praktijk. Vanuit een zakelijke en pragmatische houding kan ik waar nodig snel besluiten nemen. Daarnaast ben ik bedreven in het profileren van een project. Met behulp van inhoudelijke goede PR maak ik het aanbod van een organisatie bekend.

Ingewikkelde vraagstukken dichtbij het operationeel niveau zijn wel aan mij besteed. Denk hierbij aan werkprocessen aanpassen aan veranderende eisen, structuur aanbrengen in chaos of een vertaalslag maken naar nieuw beleid. Hierin stuur ik duidelijk aan op het doel, maar houdt tegelijk de focus op het proces.

Ik heb ruime ervaring in coördineren van projecten en (verander) processen. Om van een project of proces een goed lopend geheel te maken en dat te continueren/bewaken, coördineer ik activiteiten en houd ik rollen en verantwoordelijkheden in de gaten. 

Werkervaring

Na mijn HBO opleiding Culturele en Maatschappelijke Vorming heb ik tijdens mijn werk steeds verschillende trainingen en cursussen gevolgd. Ook heb ik een post-HBO opleiding Hoger Management voor Zorg en Welzijn behaald. Ik heb veel werkervaring opgedaan op verschillende plekken. Rode draad in deze werkervaring is:

Ondersteunen/begeleiden In de afgelopen 2 decennia heb ik ondersteuning mogen bieden aan veel verschillende doelgroepen waarbij ik gebruik maak verschillende methodieken. Wat voor mij het belangrijkste kenmerk hierin is, is dat ik aanwezig ben; ik werk vanuit de presentietheorie. Vandaar uit breng ik mensen in beweging. Ik heb gewerkt met zorgwekkende zorgmijders, (zwerf)jongeren, dak- en thuislozen, gezinnen met opvoedingsvraagstukken, mensen met een psychische kwetsbaarheid, buurtbewoners en mensen met afstand tot de arbeidsmarkt.

Organiseren Het organiseren van activiteiten is in mijn hele loopbaan onderdeel geweest van mijn werkzaamheden. In eerste instantie was ik vooral zelf verantwoordelijk voor de voorbereiding, uitvoering en evaluatie van activiteiten. Later is dit verschoven naar het ondersteunen van de voorbereiding en uitvoering van deze activiteiten. Wel blijf ik altijd op grote lijnen aangehaakt en stuur bij middels de PDCA-cyclus.

Coördineren Naast het coördineren van activiteiten, ben ik meerdere malen actief geweest als coördinator van een locatie. In die hoedanigheid was ik verantwoordelijk voor de coördinatie van de totale gang van zaken van een (onderdeel van een) organisatie; financiën, verantwoording, PR, aansturing van (on)betaalde medewerkers, verbindingen met het netwerk en ontwikkeling van activiteiten. Ik heb deze functie bekleed binnen een buurthuis in Veenendaal, een huiskamerproject voor zwerfjongeren in Arnhem en een participatiecentrum in Tiel.

Pionieren en netwerken In veel van mijn functies heb ik een pionierende rol vervuld. Vaak ging het om nieuwe functies, het ontwikkelen van verbindingen of veranderende omgevingsfactoren of organisatiestructuren. Het project/de organisatie/de activiteit daarop aanpassen is een puzzel die ik heerlijk vind om te leggen.

Concrete voorbeelden hiervan:

  • Vormgeven en uitvoeren van een nieuwe functie binnen mijn oude stageplaats aan de hand van mijn afstudeerscriptie
  • Verbindingsfunctie tussen 2 organisaties in een bemoeizorgteam, met als doel meer outreachend en integraal werken t.b.v. de doelgroep
  • Huiskamerproject voor zwerfjongeren klaarmaken voor nieuwe subsidie eisen en rol gespeeld in de ontwikkeling van de integrale aanpak t.b.v. de doelgroep 
  • Als lid van wijkteam jeugd dit team samen met collega’s zelfsturend opgezet en ontwikkeld
  • Participatieproject losgekoppeld van de gemeente en geïntegreerd binnen welzijnsorganisatie, aangepast aan veranderende omgevingsfactoren.

Voor het volledige overzicht van mijn werkervaring, verwijs ik je graag naar mijn LinkedIn